Aktuality

13.11.2024

Bramborové placky se strouhaným oštěpkem a bylinkovým dipem

Bramborové placky – křupavé, zlatavé …s přílohami, které máte rádi. Smetana, cukr, nebo třeba oštěpek? Dejte nám vědět, kterou kombinaci máte rádi, protože každá varianta je odlišná, ale všechny chutnají skvěle!

Ingredience:

  • 4 velké brambory
  • 1 cibuli
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • Sůl, pepř podle chuti
  • 100 g Jánošíkova oštěpku nastrouhaného na hrubém struhadle
  • 200 g přírodního jogurtu
  • Čerstvé bylinky: kopr, petržel

Příprava:

Brambory a cibuli nastrouháme na velkém struhadle. Přidáme vejce, mouku, strouhaný sýr, sůl, pepř a důkladně promícháme. Smažíme z obou stran dozlatova, poté necháme okapat na papírové utěrce. Mezitím si nasekáme bylinky a smícháme je s jogurtem. Placky podáváme s porcí bylinkového dipu.

Certifikáty a ocenění