Aktuality

11.05.2022

Jánošíkův oštěpek s cibulovým chutney

Kvalitní sýr na gril musí mít odpovídající složení a konzistenci. Jde o to, aby se ve vysoké teplotě na grilu neroztékal. A takto kvalitní je náš Jánošíkův oštěpek. Na povrchu má krustu a uvnitř je měkký a rozplývá se v ústech.

Jestliže jej dám na gril na 5-10 min nebo na pánev či do zapékací mísy sýr má stále charakteristickou chuť sýru vyuzeného na bukovém dřevě. Sýr se dobře snoubí s chutí ovocných omáček, ale co takhle cibulové chutney?

 

Složení:

  • 5 středně velkých červených cibulí
  • 3 lžičky balzamikového octu
  • 1 lžička cukru
  • 1 bobkový list
  • Sůl pepř dle chuti
  • Větvička čerstvého rozmarýnu

Způsob přípravy:

Cibuli nakrojíme na plátky. Vložíme do rendlíku s balzamikovým octem, cukrem a bobkovým listem. Vařte cca 30 min za občasného míchání. Ke konci dochuťe solí, pepřem a rozmarýnem.

Certifikáty a ocenění