Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
23.09.2024
Podzimní koláč s dýní a sýrem
Když listy začnou zlátnout a vzduch bude vonět svěže, je to znamení, že podzim je za rohem. Je to ideální čas na přípravu teplých aromatických pokrmů. Připravte lahodné, hřejivé pokrmy s přídavkem sýra, který skvěle doplní chuť dýně, hub nebo jablek.
Ingredience:
- 1 plát listového těsta
- 300 g dýně (např. Hokkaido), nakrájené na tenké plátky
- 150 g Jánošíkova oštěpku nakrájeného na kousky
- 1 červená cibule, nakrájená na plátky
- 2 nasekané stroužky česneku
- Hrst čerstvého špenátu
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý rozmarýn na ozdobu
Příprava:
Dýni pokapeme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut do změknutí. Listové těsto rozložíme na plech. Na to položíme kousky upečené dýně a sýr, přidáme červenou cibuli a česnek. Vše posypeme solí, pepřem a čerstvým rozmarýnem. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne a sýr se rozpustí. Po upečení přidáme lístky čerstvého špenátu, koláč pokapeme olivovým olejem a podáváme teplý.