Aktuality

23.09.2024

Podzimní koláč s dýní a sýrem

Když listy začnou zlátnout a vzduch bude vonět svěže, je to znamení, že podzim je za rohem. Je to ideální čas na přípravu teplých aromatických pokrmů. Připravte lahodné, hřejivé pokrmy s přídavkem sýra, který skvěle doplní chuť dýně, hub nebo jablek.

 

Ingredience:

  • 1 plát listového těsta
  • 300 g dýně (např. Hokkaido), nakrájené na tenké plátky
  • 150 g Jánošíkova oštěpku nakrájeného na kousky
  • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • Hrst čerstvého špenátu
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý rozmarýn na ozdobu

 

Příprava:

Dýni pokapeme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut do změknutí. Listové těsto rozložíme na plech. Na to položíme kousky upečené dýně a sýr, přidáme červenou cibuli a česnek. Vše posypeme solí, pepřem a čerstvým rozmarýnem. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne a sýr se rozpustí. Po upečení přidáme lístky čerstvého špenátu, koláč pokapeme olivovým olejem a podáváme teplý.

Certifikáty a ocenění