Aktuality

21.09.2023

Rizoto s houbami a Jánošíkovým oštěpkem

Podzim je obdobím, kdy se na naše talíře vrací chutě sezónní zeleniny a hub. Dnes pro Vás máme skvělý recept, který se hodí pro toto období.

 

Ingredience:

  • 250g rýže arborio
  • 200g Jánošíkův oštěpek, nakrájený na kostičky
  • 250g sezónní houby
  • 1 jemně nasekaná cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 750 ml zeleninový bujón
  • 100 ml bílé víno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • čerstvé bylinky na dekoraci

Postup přípravy:

Na pánvi rozpal olej, přidej cibuli, prolisovaný česnek, orestuj cca 2-3 min. Přidej rýži a osmaž cca 2 min do doby než zesklovatí.

Přidej víno a vař dokud se nevypaří. Přidej houby a restuj dalších 5 min. Pak postupně přidávej vývar ze zeleninového bujónu a vař dokud se celý do rýže nevsákne. Poté přidej Jánošíkův oštěpek a máslo, ochuť solí, pepřem a opatrně zamíchej. Podávej ozdobené čerstvými bylinami.

Certifikáty a ocenění