Aktuality

11.05.2022

Cibulovo-sýrový quiche

Na cibulovo-sýrový quiche budete potřebovat:

  • 280g hladké mouky
  • 160g másla
  • 500g cibule
  • 2 vejce
  • 250ml smetany ke šlehání
  • Balení Jánošíkova oštěpku
  • Sůl
  • Pepř

Způsob přípravy:

Mouku a 140g másla se špetkou soli zpracujte na drobenku. Vlijte 8 lžic studené vody a uhněťte těsto. Z toho vytvarujte kouli a na půl hodiny schovejte do lednice. Dále na pomoučněné ploše vyválejte kruh o něco větší, než je Vaše koláčová forma a na válečku jej do formy přeneste a vytvarujte tak, aby vznikl tvar misky. Takto vytvarované těsto opět 20 minut chlaďte.

Mezitím v rendlíku zahřívejte cibuli na zbytku másla, až zkaramelizuje, poté stáhněte z plamene. Dno těsta lehce propíchejte vidličkou a v troubě, předehřáté na 200°C, pečte 20 – 25 minut, dokud těsto nezhnědne.

V míse rozšlehejte vejce, přidejte smetanu, cibuli, polovinu nahrubo nastrouhaného oštěpku, osolte a opepřete. Náplň následně naneste na těsto, posypte zbytkem sýra a pečte 20 – 25 minut.

Koláč nechte ve formě zchladnout, na dozdobení posypte bylinkami a můžete podávat. Dobrou chuť!

Certifikáty a ocenění