Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2022/05/278643409_3095720784024109_226774868823952000_n-768x576.jpeg)
11.05.2022
Cibulovo-sýrový quiche
Na cibulovo-sýrový quiche budete potřebovat:
- 280g hladké mouky
- 160g másla
- 500g cibule
- 2 vejce
- 250ml smetany ke šlehání
- Balení Jánošíkova oštěpku
- Sůl
- Pepř
Způsob přípravy:
Mouku a 140g másla se špetkou soli zpracujte na drobenku. Vlijte 8 lžic studené vody a uhněťte těsto. Z toho vytvarujte kouli a na půl hodiny schovejte do lednice. Dále na pomoučněné ploše vyválejte kruh o něco větší, než je Vaše koláčová forma a na válečku jej do formy přeneste a vytvarujte tak, aby vznikl tvar misky. Takto vytvarované těsto opět 20 minut chlaďte.
Mezitím v rendlíku zahřívejte cibuli na zbytku másla, až zkaramelizuje, poté stáhněte z plamene. Dno těsta lehce propíchejte vidličkou a v troubě, předehřáté na 200°C, pečte 20 – 25 minut, dokud těsto nezhnědne.
V míse rozšlehejte vejce, přidejte smetanu, cibuli, polovinu nahrubo nastrouhaného oštěpku, osolte a opepřete. Náplň následně naneste na těsto, posypte zbytkem sýra a pečte 20 – 25 minut.
Koláč nechte ve formě zchladnout, na dozdobení posypte bylinkami a můžete podávat. Dobrou chuť!
Certifikáty a ocenění
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2019/08/spolehliva-firma-2019_500.png)
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2019/08/Stiky-ceskeho-byznysu-2017-znaji-sve-viteze_image280x141.png)
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2019/08/IFS-Food-300x199.png)
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2019/08/logo_ceska_chutovka_2012_white-768x426.png)
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2019/06/certyfikat-4.png)