Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
11.05.2022
Jánošíkův oštěpek s cibulovým chutney
Kvalitní sýr na gril musí mít odpovídající složení a konzistenci. Jde o to, aby se ve vysoké teplotě na grilu neroztékal. A takto kvalitní je náš Jánošíkův oštěpek. Na povrchu má krustu a uvnitř je měkký a rozplývá se v ústech.
Jestliže jej dám na gril na 5-10 min nebo na pánev či do zapékací mísy sýr má stále charakteristickou chuť sýru vyuzeného na bukovém dřevě. Sýr se dobře snoubí s chutí ovocných omáček, ale co takhle cibulové chutney?
Složení:
- 5 středně velkých červených cibulí
- 3 lžičky balzamikového octu
- 1 lžička cukru
- 1 bobkový list
- Sůl pepř dle chuti
- Větvička čerstvého rozmarýnu
Způsob přípravy:
Cibuli nakrojíme na plátky. Vložíme do rendlíku s balzamikovým octem, cukrem a bobkovým listem. Vařte cca 30 min za občasného míchání. Ke konci dochuťe solí, pepřem a rozmarýnem.