Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
30.07.2019
Jánošíkův oštěpek s chutí léta
Ingredience pro malinovo balsamikový dip:
150 g cukru
100 ml octu balsamico
200 g čerstvých malin
lngredience pro chutney z rebarbory:
1 červená cibule
2 stonky rebarbory
2 lžičky oleje
2 lžičky třtinového cukru
1 větvička tymiánu
½ lžičky plátků chilli papričky nebo 3 cm čerstvého zázvoru
volitelné: ok. 100 ml vody
sůl a pepř podle chuti
Ingredience na omáčku z červené cibule:
5 střední červené cibule
3 lžičky octu balsamico
1 lžíce cukru
1 list římského salátu
Sůl a pepř podle chuti
1 větvička čerstvého rozmarýnu
Postup přípravy:
Malinovo balsamikový dip
Na pánev dáme cukr s balsamikovým octem, uvedeme do bodu varu a poté ještě 10 minut restujeme, poté přidáme čerstvé maliny a restujeme dokud se neodpaří veškerá tekutina.
Chutney z rebarbory
Cibuli a rebarboru ojemy a nasekáme na jemné kousky. Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli, přidáme kousky rebarbory, cukr, tymián a pokud chceme dodat pálivost, přidáme chilli nebo najemno nastrouhaný zázvor. Restujeme, po celý čas mícháme do doby než všechny suroviny změknou. V případě, že se Vám voda vypařila a suroviny jsou stále tvrdé, přidáme trochu vody. Nakonec dochutíme pepřem a solí.
Omáčka z červené cibule
Cibuli krájíme na tenké plátky. Vložíme do kastrůlku společně s octem, cukrem a bobkovým listem. Za stálého míchání vaříme okolo 30 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem.