Aktuality

16.01.2024

Krémová polévka s Jánošíkovým oštěpkem

Leden je obdobím, kdy vyhledáváme teplo a pohodlí. Nic Vám nezlepší náladu víc, jak teplá polévka, která zahřeje srdce i tělo. Objevte náš recept na jídlo, které Vás dobře naladí a postarejte se o své smysly a pohodu.

Ingredience:

  • 200 g Jánošíkův oštěpek, nakrájeného na menší kousky
  • 500 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor
  • 1 střední mrkev, nakrájená na kostičky
  • 1 střední kořen petržele, nakrájený na kostičky
  • 1 velká nakrájená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany
  • 1 lžička majoránky
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Máslo nebo olej na smažení

Příprava:

Ve velké pánvi rozehřejte máslo nebo olej a orestujte cibuli a česnek. Přidejte mrkev, petržel a brambory a pár minut opékejte. Zeleninu dejte do velkého hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory téměř hotové, přidejte sýr a vařte na mírném ohni, dokud se sýr nezačne rozpouštět. Polévku dochutíme majoránkou, solí a pepřem dle chuti. Polévku stáhněte z plotny a zlehka vmíchejte smetanu. Podávejte teplé, posypané sýrem pro zvýraznění chuti.

Certifikáty a ocenění