Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2024/01/brokol_CZ-768x576.jpg)
16.01.2024
Krémová polévka s Jánošíkovým oštěpkem
Leden je obdobím, kdy vyhledáváme teplo a pohodlí. Nic Vám nezlepší náladu víc, jak teplá polévka, která zahřeje srdce i tělo. Objevte náš recept na jídlo, které Vás dobře naladí a postarejte se o své smysly a pohodu.
Ingredience:
- 200 g Jánošíkův oštěpek, nakrájeného na menší kousky
- 500 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor
- 1 střední mrkev, nakrájená na kostičky
- 1 střední kořen petržele, nakrájený na kostičky
- 1 velká nakrájená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 100 ml smetany
- 1 lžička majoránky
- Sůl a pepř na dochucení
- Máslo nebo olej na smažení
Příprava:
Ve velké pánvi rozehřejte máslo nebo olej a orestujte cibuli a česnek. Přidejte mrkev, petržel a brambory a pár minut opékejte. Zeleninu dejte do velkého hrnce, zalijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory téměř hotové, přidejte sýr a vařte na mírném ohni, dokud se sýr nezačne rozpouštět. Polévku dochutíme majoránkou, solí a pepřem dle chuti. Polévku stáhněte z plotny a zlehka vmíchejte smetanu. Podávejte teplé, posypané sýrem pro zvýraznění chuti.
Certifikáty a ocenění
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2019/08/spolehliva-firma-2019_500.png)
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2019/08/Stiky-ceskeho-byznysu-2017-znaji-sve-viteze_image280x141.png)
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2019/08/IFS-Food-300x199.png)
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2019/08/logo_ceska_chutovka_2012_white-768x426.png)
![](https://milkeffekt.cz/wp-content/uploads/2019/06/certyfikat-4.png)