Aktuality

31.10.2023

Lilkové lasagne

Dnes bychom se s Vámi rádi podělili o recept na podzimní pokrm, který Vás nejen zahřeje, ale také si velmi pochutnáte. Hlavní roli v něm hraje lilek a Jánošíkův oštěpek. Lilkové lasagne jsou pokrmem pro ty, kteří preferují sytá, ale bezmasá jídla

  Ingredience:

  • 3 lilky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky rajčat
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 g strouhaného Jánošíkova oštěpku
  • čerstvá bazalka
  • sůl pepř

Způsob přípravy:

Lilky omyjeme, nakrájíme na plátky, položíme na rovný talíř, osolíme a necháme asi hodinu odležet. Nakrájíme cibuli a česnek a poté orestujte na lžíci olivového oleje. Až cibule s česnekem zesklovatí, přidáme konzervovaná rajčata, bylinky a za občasného míchání několik minut vaříme. Dochutíme solí a pepřem.

Plátky lilku opláchneme a osušíme papírovou utěrkou, poté každý plátek jemně opečeme na olivovém oleji dozlatova. Po osmažení vložíme lilek do zapékací mísy nebo pekáčku. První vrstvu lilků potřeme rajčatovou omáčkou a posypeme oštěpkem. Dále suroviny vrstvíme na sebe ve stejném pořadí.

Lasagne vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na 40 minut.

Dobrou chuť!

Certifikáty a ocenění