Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
31.10.2023
Lilkové lasagne
Dnes bychom se s Vámi rádi podělili o recept na podzimní pokrm, který Vás nejen zahřeje, ale také si velmi pochutnáte. Hlavní roli v něm hraje lilek a Jánošíkův oštěpek. Lilkové lasagne jsou pokrmem pro ty, kteří preferují sytá, ale bezmasá jídla
Ingredience:
- 3 lilky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 plechovky rajčat
- 3 lžíce olivového oleje
- 300 g strouhaného Jánošíkova oštěpku
- čerstvá bazalka
- sůl pepř
Způsob přípravy:
Lilky omyjeme, nakrájíme na plátky, položíme na rovný talíř, osolíme a necháme asi hodinu odležet. Nakrájíme cibuli a česnek a poté orestujte na lžíci olivového oleje. Až cibule s česnekem zesklovatí, přidáme konzervovaná rajčata, bylinky a za občasného míchání několik minut vaříme. Dochutíme solí a pepřem.
Plátky lilku opláchneme a osušíme papírovou utěrkou, poté každý plátek jemně opečeme na olivovém oleji dozlatova. Po osmažení vložíme lilek do zapékací mísy nebo pekáčku. První vrstvu lilků potřeme rajčatovou omáčkou a posypeme oštěpkem. Dále suroviny vrstvíme na sebe ve stejném pořadí.
Lasagne vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na 40 minut.
Dobrou chuť!