Aktuality

27.03.2024

Pinsa s oštěpkem

Máte chuť na něco jiného než klasickou pizzu? Vyzkoušejte pinsu s oštěpkem! Pinsa, italský typ pizzy na bázi směsi mouk s charakteristickým nadýchaným a lehce křupavým těstem, obohaceným o jedinečnou chuť uzeného oštěpku s jemnou parmskou šunkou, s přídavkem čerstvých bylinek a rukoly Vás zavede do úplně nové oblasti vkusu.

Ingredience:

  • Hotové těsto na pinsa
  • 200 g sýra Jánošíkův oštěpek nakrájeného na tenké plátky
  • 100 g parmské šunky, nakrájené na tenké plátky
  • Extra panenský olivový olej
  • Rukola
  • Čerstvé bylinky (např. rozmarýn, tymián)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Způsob přípravy:

Plátky sýra a šunky rovnoměrně rozložte na těsto, na okrajích nechte malý okraj. Pečte v předehřáté troubě asi 6 minut, dokud těsto nezezlátne a nebude křupavé. Po vytažení z trouby pinsu ozdobíme rukolou a čerstvými bylinkami. Pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Certifikáty a ocenění