Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
27.03.2024
Pinsa s oštěpkem
Máte chuť na něco jiného než klasickou pizzu? Vyzkoušejte pinsu s oštěpkem! Pinsa, italský typ pizzy na bázi směsi mouk s charakteristickým nadýchaným a lehce křupavým těstem, obohaceným o jedinečnou chuť uzeného oštěpku s jemnou parmskou šunkou, s přídavkem čerstvých bylinek a rukoly Vás zavede do úplně nové oblasti vkusu.
Ingredience:
- Hotové těsto na pinsa
- 200 g sýra Jánošíkův oštěpek nakrájeného na tenké plátky
- 100 g parmské šunky, nakrájené na tenké plátky
- Extra panenský olivový olej
- Rukola
- Čerstvé bylinky (např. rozmarýn, tymián)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Způsob přípravy:
Plátky sýra a šunky rovnoměrně rozložte na těsto, na okrajích nechte malý okraj. Pečte v předehřáté troubě asi 6 minut, dokud těsto nezezlátne a nebude křupavé. Po vytažení z trouby pinsu ozdobíme rukolou a čerstvými bylinkami. Pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem podle chuti.