Aktuality

10.02.2023

Quattro Formaggi se sýrovými korbáčiky Yes Siir!

Jakou pizzu mají nejraději opravdoví „sýromniaci“? Takovou, která má v názvu čtyři druhy sýru takže Quattro Formaggi. To, že sýr je základní ingrediencí pizzy a má vliv na finální chuť různých druhů pizzy, ví snad všichni. Klasickou chuť pizzy se čtyřmi druhy sýru vylepšuje chuť uzeného korbáčiku YES SIIR, který je vyuzen na bukovém dřevě.

Těsto na pizzu:

  • 250 g pšeničné mouky
  • 7 g droždí instantní
  • 150 ml letní vody
  • ½ lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička olivového oleje

Rajčatová omáčka:

  • 250 ml rajčatové pyré
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 stoužek česneku
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 špetka soli, pepře, cukru

Další ingredience:

  • 50 g strouhaný sýr gorgonzola nebo jiný sýr s modrou plísní
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 50 g mozzarelly
  • 50 g korbáčik uzený YES SIIR

Postup přípravy:

Droždí rozmíchejte v letní vodě, dodejte 2 lžičky mouky a půl lžičky cukru. Rozmíchejte a nechte 10 min odpočinout. Mouku přesejte do mísy, dodejte sůl, udělejte dolík a dejte do něj kvásek. Vypracujte těsto a pak dodejte lžičku olivového oleje a znovu těsto vypracujte. Vypracované těsto nechte odpočinout v míse pod utěrkou v teplé místnosti cca hodinu. Po vykynutí těsto vyválejte a přeneste na plech s pečícím papírem. V rendlíku rozehřejte lžičku olivového oleje, protlačte stroužek česneku, sůl, pepř, cukr sušené oregano. Celé povařte 5 min a přidejte rajčatově pyré. Těsto potřete rajčatovou omáčkou. Všechny druhy sýru promíchejte a posypte těsto. Dále vložte do trouby rozehřáté na 200C na cca 15 až 20 min dle typu trouby.

Certifikáty a ocenění