Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
21.09.2023
Rizoto s houbami a Jánošíkovým oštěpkem
Podzim je obdobím, kdy se na naše talíře vrací chutě sezónní zeleniny a hub. Dnes pro Vás máme skvělý recept, který se hodí pro toto období.
Ingredience:
- 250g rýže arborio
- 200g Jánošíkův oštěpek, nakrájený na kostičky
- 250g sezónní houby
- 1 jemně nasekaná cibulka
- 2 stroužky česneku
- 750 ml zeleninový bujón
- 100 ml bílé víno
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky na dekoraci
Postup přípravy:
Na pánvi rozpal olej, přidej cibuli, prolisovaný česnek, orestuj cca 2-3 min. Přidej rýži a osmaž cca 2 min do doby než zesklovatí.
Přidej víno a vař dokud se nevypaří. Přidej houby a restuj dalších 5 min. Pak postupně přidávej vývar ze zeleninového bujónu a vař dokud se celý do rýže nevsákne. Poté přidej Jánošíkův oštěpek a máslo, ochuť solí, pepřem a opatrně zamíchej. Podávej ozdobené čerstvými bylinami.