Aktuality

12.11.2020

Rozpečená bageta s oštěpkem a brusinkovou marmeládou

Ztrácíte inspiraci co připravit na večeři Vašim domácím strávníkům??
Co takhle rozpečenou domácí bagetu s Jánošíkovým oštěpkem?! Garantujeme, že se budou oblizovat malí i velcí.

Co potřebujete?

  • Francouzskou bagetu
  • Ledový salát nebo salát little gem
  • 4ks Jánošíkův oštěpek na jednu velkou bagetu
  • Brusinkovou marmeládu
  • Máslo či margarín
  • Pro chlapy a milovníky uzenin – pár plátků slaniny

Bagetu si zboku nakrojíme, tak ať jde naplnit. Jednu stranu namažeme máslem nebo margarínem ať není pečivo suché. Bagetu obložíme salátem, na salát poklademe plátky slaniny, na slaninu položíme oštěpky. Rozpálíme troubu min. Na 200°C, naplněnou bagetu do trouby vložíme a pečeme do té doby než se sýr mírně nafoukne a změkne. Pro ty, kdo nechtějí bagetu rozpékat, můžete oštěpky ohřát do změknutí v mikrovlnné troubě a poté do bagety vložit. Po vyjmutí rozpečené bagety z trouby rozprostřeme po celé délce brusinkovou marmeládu.

Přejeme dobrou chuť!!

Certifikáty a ocenění