Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
26.06.2024
Shakshouka s zeleným bobem a Jánošíkovým oštěpkem
Prázdniny jsou časem cestování a objevování nových chutí. Co takhle kulinářskou cestu, která kombinuje aromatické ingredience z různých částí světa? Seznamte se s receptem na Shakshouku se zeleným bobem, pórkem a cuketou, inspirovaný cestami po Blízkém východu. Jedná se o jednoduché a chutné jídlo, které se skvěle hodí na letní stůl.
Ingredience:
• 2 lžíce olivového oleje
• 1 pórek nakrájený na plátky
• 1 cuketa nakrájená na kostičky nebo plátky
• 1 šálek vařeného zeleného bobu
• 4 vejce
• 100g uzeného Jánošíkova oštěpku
• 1/2 lžičky kmínu
• 1/2 lžičky mletého koriandru
• 1/4 lžičky chilli vloček (volitelně)
• Sůl a pepř na dochucení
• Nasekaná petrželka, čerstvý kopr
Příprava:
Zahřejte olivový olej ve velké pánvi na středním plameni. Asi 5 minut opékejte pórek, poté přidejte cuketu a opékejte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidejte uvařený bob opékejte další 2-3 minuty. Dochuťte kmínem, koriandrem, chilli vločkami (pokud používáte), solí a pepřem. Smažte 1–2 minuty a míchejte, aby se koření spojilo. Do zeleniny na pánvi udělejte 4 malé prohlubně a do každé rozklepněte jedno vejce. Pánev přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni, dokud bílky neztuhnou a žloutky jsou ještě lehce tekuté, asi 5-7 minut. Nakonec přidejte sýr, pánev na chvíli přikryjte, aby se sýr lehce rozpustil. Před podáváním posypejte nasekanou petrželkou a koprem.