Aktuality

18.08.2023

Tagiatelle s bobem, s houbami – liškou obecnou a Jánošíkovým oštěpkem

V srpnu je poslední šance ochutnat čerstvý, zelený a chutný bob! Další šance se objeví, až za rok.

Složení:

  • 150g těstoviny tagiatelle
  • 1 lžíce másla
  • ½ cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100g čerstvého bobu
  • 3 žloutky
  • 4 lžíce nastrouhaného oštěpku
  • čerstvě mletý pepř

 

Způsob přípravy:

Těstoviny povařte al dente dle návodu na obalu. V hrnci ohřejte vodu přidejte bob a vařte cca 4 min a následně sceďte, dejte do misky se studenou vodou a ledem. Vychlazený bob loupejte. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a česnek vše krojené na malé drobné kostičky a smažte 3 min. Přidejte houby lišky a smažte další 2 min. V misce vyšlehejte žloutky dodejte nastrouhaný oštěpek, pepř, sůl a vše zamíchejte. Na pánev s houbami přidejte těstoviny a bob. Pánev stáhněte z hořáku. Vyšlehané žloutky se sýrem vylejte na těstoviny a míchejte až do doby než se vytvoří krémová omáčka. Těstoviny dejte na talíř posypte pepřem a sýrem.

Certifikáty a ocenění