Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.
18.08.2023
Tagiatelle s bobem, s houbami – liškou obecnou a Jánošíkovým oštěpkem
V srpnu je poslední šance ochutnat čerstvý, zelený a chutný bob! Další šance se objeví, až za rok.
Složení:
- 150g těstoviny tagiatelle
- 1 lžíce másla
- ½ cibule
- 1 stroužek česneku
- 100g čerstvého bobu
- 3 žloutky
- 4 lžíce nastrouhaného oštěpku
- čerstvě mletý pepř
Způsob přípravy:
Těstoviny povařte al dente dle návodu na obalu. V hrnci ohřejte vodu přidejte bob a vařte cca 4 min a následně sceďte, dejte do misky se studenou vodou a ledem. Vychlazený bob loupejte. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a česnek vše krojené na malé drobné kostičky a smažte 3 min. Přidejte houby lišky a smažte další 2 min. V misce vyšlehejte žloutky dodejte nastrouhaný oštěpek, pepř, sůl a vše zamíchejte. Na pánev s houbami přidejte těstoviny a bob. Pánev stáhněte z hořáku. Vyšlehané žloutky se sýrem vylejte na těstoviny a míchejte až do doby než se vytvoří krémová omáčka. Těstoviny dejte na talíř posypte pepřem a sýrem.